Καλώς ήρθατε!
Είμαι η Εύη!

Είμαι μαμά, Parent Coach, συγγραφέας, storyteller και αγαπώ την επικοινωνία.

Και είμαι εδώ για να σας υποστηρίξω στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής σας, αυτόν του γονιού.

Γεννήθηκα και μεγάλωσα στην Αθήνα. Ευτυχώς με αφορμή τις σπουδές μου είχα την ευκαιρία να επισκεφτώ και να ζήσω και σε άλλες όμορφες πόλεις του κόσμου, στη Θεσσαλονίκη, στο Aachen της Γερμανίας, στην Κοπεγχάγη και στο Παρίσι.

Απέκτησα το πρώτο μου πτυχίο στη Γερμανική Φιλολογία, μάλλον γιατί όταν ήμουν μικρή έλεγα ότι θα γίνω δασκάλα. Στην πορεία βέβαια των σπουδών μου άρχισε να με ενθουσιάζει η ιδέα να γίνω διερμηνέας, γι’ αυτό και η ειδικότητα του πτυχίου μου είναι η μετάφραση. Αμέσως μετά έκανα ένα πολύ ενδιαφέρον διετές μεταπτυχιακό στις Ευρωπαϊκές Σχέσεις  στο Πανεπιστήμιο του Aachen με στόχο να μάθω περισσότερα για άλλους πολιτισμούς και για τις σχέσεις μεταξύ των χωρών και αποφάσισα να στρέψω το ενδιαφέρον μου σε μια καριέρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στις διαπολιτισμικές σχέσεις.

Στο πλαίσιο των σπουδών μου είχα την ευκαιρία να κάνω πρακτική άσκηση στο γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Αθήνα και στο γραφείο τύπου της UNSECO στο Παρίσι. Και οι δύο αυτές πολύτιμες εμπειρίες με έκαναν να καταλάβω ότι η επαφή με τον κόσμο των media και η επικοινωνία ήταν ο τομέας που ήθελα να ασχοληθώ επαγγελματικά.

Γι’ αυτό κάποια χρόνια αργότερα, έγκυος στα πρώτα μου παιδιά, αποφάσισα να αποκτήσω έναν μεταπτυχιακό τίτλο στο «Μάρκετινγκ & Επικοινωνία με Νέες Τεχνολογίες» στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Η πρώτη μου δουλειά στον κόσμο της επικοινωνίας ήταν στην Οργανωτική Επιτροπή για τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας 2004, όπου εργάστηκα για δύο χρόνια στο Γραφείο Τύπου ως υπεύθυνη για τον Γερμανόφωνο Τύπο. Αισθάνομαι πραγματικά ευγνώμων για αυτή τη μοναδική εμπειρία ζωής.

Τα χρόνια πέρασαν και η επαγγελματική μου σταδιοδρομία εξελισσόταν, έχοντας περάσει από εταιρίες δημοσίων σχέσεων και επικοινωνίας, αλλά και από πολυθενικές εταιρίες στο τμήμα Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας.

Εδώ και κάποια χρόνια όμως είχαν αλλάξει τα δεδομένα και οι προτεραιότητες της ζωής μου, γιατί είχα γίνει ήδη μαμά.

Μαζί με τον Ανδρέα, τον άντρα μου, τον καλύτερο μου φίλο και την μεγάλη αγάπη της ζωής μου αποκτήσαμε πριν από 14  χρόνια τις δίδυμες αγάπες μας, τον Σήφη και τον Πάνο. Πριν από δέκα χρόνια ήρθε στη ζωή μας ο Άρης, ο μικρός μας έρωτας.

Βρέθηκα λοιπόν μαμά τριών παιδιών, έχοντας μια μεγάλη ανάγκη και έναν στόχο. Να ζήσω τα παιδιά μου, να περάσω χρόνο μαζί τους, να τα ευχαριστηθώ και να τους δώσω όσα εφόδια μπορώ για τη δική τους ζωή.

Και κάπου εκεί η καριέρα μου έκανε μια στροφή 360 μοιρών και γύρισα στο μηδέν.

Αποφάσισα να στήσω τη δική μου εταιρία με όραμα να δημιουργήσω ένα site που να ασχολείται με τη δίδυμη κύηση, αλλά και τις χαρές και τις προκλήσεις που έχει το μεγάλωμα των διδύμων. Ένιωσα ότι είχα πολλά να μοιραστώ και πολλά που ήθελα να μάθω από όλους όσους έχουν την τύχη να έχουν στη ζωή τους δίδυμα παιδιά.

Έτσι γεννήθηκε το myTwinsGr που μεγαλώνει μαζί με τα παιδιά μου. Η ανάγκη να αποτυπώνω και να μοιράζομαι και προσωπικές μου οικογενειακές ιστορίες με ώθησε να δημιουργήσω μέσα στο myTwinsGr ένα προσωπικό blog, το Evi’s Stories. Και αυτό οδήγησε στο προσωπικό κανάλι μου στο YouTube, το οποίο έχω λατρέψει και χαίρομαι τόσο πολύ που έχει βρει τόσο μεγάλη αγάπη και ανταπόκριση.

Μέσα από τα προσωπικά μου κανάλια επικοινωνίας μου αρέσει να μοιράζομαι ιστορίες ως μαμά αλλά και ως γυναίκα. Το blogging έφερε νέες εμπειρίες, όμορφες συνεργασίες στην τηλεόραση και στο web tv, πάντα με άξονα το παιδί και την οικογένεια.

Πριν από μερικά χρόνια κυκλοφόρησε το πρώτο μου βιβλίο, “Ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων από τις Εκδόσεις ΔΙΟΠΤΡΑ, μια προσπάθεια για την οποία είμαι πολύ περήφανη που ολοκληρώθηκε και δεν χορταίνω να βλέπω στα βιβλιοπωλεία.

Η ανάγκη για να αποκτήσω περισσότερες γνώσεις για τον κόσμο και την ψυχοσύνθεση του παιδιού αλλά και τον ουσιαστικό ρόλο του γονιού με οδήγησε και πάλι στα θρανία.

Το 2015-16 ολοκλήρωσα ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα σπουδών στην Ψυχοπαιδαγωγική και Συμβουλευτική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο.

Το 2021, με στόχο να μπορώ πλέον έμπρακτα να υποστηρίζω και να ενδυναμώνω τους γονείς,  παρακολούθησα ένα πρόγραμμα σπουδών στο Parent Coaching ή αλλιώς στην υποστήριξη και την ενδυνάμωση των γονέων. Και μετά από ατέλειωτες ώρες διάβασμα έλαβα την πιστοποίηση του Parent Coach από το Ινστιτούτο Anu Family Services στην Αμερική. 

Το 2022 ολοκλήρωσα ένα ακόμη συμπληρωματικό πρόγραμμα σπουδών στη Θετική Ψυχολογία: Η Επιστήμη της Ευτυχίας στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. 

Και συνεχίζω! Γιατί η απόκτηση γνώσεων δεν σταματά ποτέ! 

Κι έτσι έρχομαι στο σήμερα και σε εσάς.

Είμαι εδώ για να σας υποστηρίξω στον πιο σημαντικό και ίσως στον πιο απαιτητικό ρόλο της ζωής σας.

Ναι, οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε στο μεγάλωμα των παιδιών μας είναι πολλές.

Οι συνεδρίες του Parent Coaching μπορούν να μειώσουν αισθητά τα επίπεδα άγχους, να εμβαθύνουν τη σύνδεση γονιών και παιδιών, να βελτιώσουν τη μεταξύ τους επικοινωνία και τελικά να συμβάλουν στη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης, αγάπης και ευημερίας σε κάθε οικογένεια.

Είμαι στη διάθεση σας!

Με αγάπη,

Εύη