Γιατί να επιλέξεις το Parent Coaching;

Γιατί εσύ ξέρεις το παιδί σου καλύτερα από τον καθένα.

Γιατί εσύ αγαπάς το παιδί σου άνευ όρων.

Γιατί η επιρροή σου στην προσωπικότητα του παιδιού σου είναι μεγάλη.

Εσύ μπορείς να χτίσεις τη σχέση που θέλεις να έχεις ως γονιός με το παιδί σου

και να το βοηθήσεις να εξελιχθεί μέσα από

ένα ασφαλές, οικογενειακό περιβάλλον.

Τι είναι το Parent Coaching;

 

Το Parent coaching είναι μια δυναμική διαδικασία συνεργασίας μεταξύ του γονιού και του Parent Coach, μέσα από την οποία εκφράζονται οι δυσκολίες και οι προκλήσεις που αντιμετωπίζει ο γονιός αλλά και οι στόχοι του σε σχέση με το παιδί ή τα παιδιά του. Μέσα από τη διαδικασία του Parent Coaching προτείνονται αποτελεσματικές λύσεις που θα βοηθήσουν το γονιό να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις και να φέρει τα αποτελέσματα που θέλει στο οικογενειακό του περιβάλλον.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της συνεργασίας μας ο γονιός βρίσκεται σε ένα εμπιστευτικό περιβάλλον και αντιμετωπίζεται με κατανόηση, σεβασμό και χωρίς τη διάθεση κριτικής.

Δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτά τα οποία δεν είχαμε μάθει. Μπορούμε όμως να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι στον πιο σημαντικό ρόλο της ζωής μας.

Η στρατηγική που εφαρμόζεται στο Parent Coaching είναι προσαρμοσμένη σε κάθε οικογένεια. Οι συνεδρίες πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τους γονείς, χωρίς την παρουσία των παιδιών, έτσι ώστε οι γονείς να διδαχθούν τις κατάλληλες μεθόδους και να λάβουν τα εργαλεία που προάγουν την αυτοεκτίμηση και τη σύνδεση και θα τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις, να βελτιωθούν οι ίδιοι στον ρόλο τους και να συνδεθούν με τα παιδιά τους.

 

Το Parent Coaching μπορεί να μειώσει αισθητά τα επίπεδα άγχους, να εμβαθύνει τη σύνδεση γονιών και παιδιών, να βελτιώσει τη μεταξύ τους επικοινωνία και κατ’ επέκταση να συμβάλει στη δημιουργία ενός κλίματος εμπιστοσύνης, αγάπης και ευημερίας σε κάθε οικογένεια.

Μαζί θα διαχειριστούμε τις προκλήσεις σας, θα ορίσουμε τους στόχους σας και θα εφαρμόσουμε ένα αποτελεσματικό σχέδιο δράσης που θα σας οδηγήσει στην οικογενειακή ευτυχία! Ανυπομονώ να συνεργαστώ μαζί σας!

Η μέθοδος του “Present Moment Parenting”

 

Η μέθοδος με την οποία έχω πιστοποιηθεί ως Parent Coach και χρησιμοποιώ στη συνεργασία μου με τους γονείς είναι το Present Moment Parenting. Μέσα από τη διαδικασία των προσωπικών συνεδριών ο κάθε γονιός έχει την ευκαιρία να κατανοήσει τις έντονες συμπεριφορές του παιδιού του και να μάθει τι μπορεί να κάνει για να το βοηθήσει να βελτιωθεί δραματικά. Η σύγχρονη μέθοδος του Present Moment Parenting, η οποία εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από έμπειρους Parent Coaches στην Αμερική, δεν έρχεται να κρίνει, αλλά στέκεται δίπλα στον κάθε γονιό με μοναδικό στόχο να τον οδηγήσει να αποκτήσει νέες δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να βγάλει τον καλύτερο εαυτό ακόμα και του πιο «δύσκολου» παιδιού, σε πνεύμα αγάπης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

 

Αν λοιπόν δοκιμάσατε όλες τις κλασικές μεθόδους ανατροφής και διαπαιδαγώγησης των παιδιών και δεν σας βοήθησαν, αν η κατάσταση στο σπίτι σας δεν βελτιώθηκε ή αν επιδεινώθηκε, αν καθημερινά αντί να απολαμβάνετε τις οικογενειακές σας στιγμές, βιώνετε έντονες συμπεριφορές που σας φτάνουν στα όριά σας, τότε είστε στο σωστό μέρος για να ξεκινήσουμε μαζί το ταξίδι που θα σας οδηγήσει στην οικογενειακή γαλήνη και ευημερία.

 

Σας περιμένω!