Η Εύη Σταθάτου μας βοηθά να συνδεθούμε με τα παιδιά μας μέσα από συνεδρίες Parent Coaching

*Στο Infokids.gr

 

Είναι δύσκολο να είσαι γονιός. Πάντα ήταν. Αυτό που δεν γίνεται αντικείμενο βαθύτερης κατανόησης είναι ότι το χρέος δεν είναι να μεγαλώσουμε μόνον παιδιά. Το χρέος μας είναι μεγαλώσουμε τους εαυτούς μας.

Αν νιώθετε κι εσείς καθημερινά ότι δυσκολεύεστε με την ανατροφή του παιδιού σας, βγαίνετε εκτός εαυτού με κάποιες συμπεριφορές του, απορείτε με το πώς αντιδρά σε διάφορες καταστάσεις και ψάχνετε τον ιδανικό τρόπο για να καταφέρετε να διαχειριστείτε τον ρόλο σας ως γονείς, τότε ήρθε η ώρα να κλείσετε ραντεβού για συνεδρίες γονεϊκότητας με την πιστοποιημένη parent coach Εύη Σταθάτου

Πρόκειται για το νέο φιλόδοξο εγχείρημα της «twin guru» (καθότι μαμά των διδύμων Πάνου και Ιωσήφ αλλά και του μικρού Άρη) που συστήθηκε στο κόσμο των γονιών μέσω της σελίδας της για διδυμογονείς mytwins.gr. Oι γονείς την εμπιστεύθηκαν από την πρώτη στιγμή καθώς κατάφερε να τους δείξει με απλές κινήσεις και συμβουλές που ανταποκρίνονται σε ρεαλιστική βάση ότι η ανατροφή των διδύμων κάθε άλλο παρά “βουνό” μπορεί να θεωρηθεί. Το μόνο που χρειάζεσαι είναι η σωστή καθοδήγηση μιας διδυμομαμάς που γνωρίζει από το πρώτο χέρι τι συνεπάγεται ο ξεχωριστός κόσμος των διδύμων.

Οι σπουδές της στο parent coaching ήταν το επιστέγασμα της σχέσης εμπιστοσύνης και αλληλεπίδρασης που δημιουργήθηκε με τους διδυμογονείς αρχικά και πλέον με όλους τους γονείς. Πιστεύοντας ακράδαντα ότι ο γονιός εκπαιδεύεται στη σχέση του με το παιδί αποφάσισε να κάνει το επόμενο της βήμα με κοινό όλους τους γονείς – διδύμων ή μη, καθώς η βελτίωση της ποιότητας της οικογενειακής ζωής και η υγιής ψυχοσυναισθηματική ανάπτυξη των παιδιών είναι ζητούμενο κάθε γονιού.

Θέλοντας να μάθουμε περισσότερα για την νέα της επαγγελματική απασχόληση, το evistathatou.com  και την συμβουλευτική των γονιών για θέματα ανατροφής, διαπαιδαγώγησης και επίλυσης ενδοοικογενειακών ζητημάτων που άπτονται με το μεγάλωμα των παιδιών μιλήσαμε μαζί της.

Ποιος είναι ο ρόλος ενός parent coach;

Ο Parent Coach συνεργάζεται με το γονιό μέσα από προσωπικές συνεδρίες με στόχο να τον βοηθήσει να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του στο ρόλο του ως γονιός και να φέρει τα αποτελέσματα που επιθυμεί στη σχέση του με τα παιδιά του.

Ποια είναι τα βραχυπρόθεσμα και ποια τα μακροπρόθεσμα οφέλη που θα κερδίσει ο γονιός παρακολουθώντας τις συνεδρίες γονεϊκότητας ;

Τα βραχυπρόθεσμα οφέλη που θα κερδίσει ο γονιός μέσα από το parent coaching είναι ότι θα καταφέρει να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά δύσκολες και επίμονες συμπεριφορές των παιδιών. Ο μακροπρόθεσμος στόχος είναι να εμβαθύνει στη σύνδεσή του με τα παιδιά, να βελτιώσει την μεταξύ τους επικοινωνία και κατ’ επέκταση να δημιουργήσει ένα κλίμα εμπιστοσύνης και αγάπης που θα οδηγήσει στην ευτυχία της οικογένειάς του.

Μίλησέ μας για τη μέθοδο present moment parenting που εξειδικεύεσαι και χρησιμοποιείς στις συνεδρίες σου

Η μέθοδος με την οποία έχω πιστοποιηθεί ως Parent Coach και χρησιμοποιώ στη συνεργασία μου με τους γονείς είναι το Present Moment Parenting. Η σύγχρονη μέθοδος του Present Moment Parenting, η οποία εφαρμόζεται με μεγάλη επιτυχία από έμπειρους Parent Coaches στην Αμερική, δεν έρχεται να κρίνει, αλλά στέκεται δίπλα στον κάθε γονιό στο παρόν, με μοναδικό στόχο να τον οδηγήσει να αποκτήσει νέες δεξιότητες που θα τον βοηθήσουν να βγάλει τον καλύτερο εαυτό ακόμα και του πιο «δύσκολου» παιδιού, σε πνεύμα αγάπης, εμπιστοσύνης και συνεργασίας.

Ποια είναι τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν τους γονείς που ζητούν τη συμβουλευτική βοήθεια σου;

Τα συχνότερα προβλήματα που απασχολούν τους γονείς έχουν να κάνουν με αρνητικές συμπεριφορές που εκδηλώνουν τα παιδιά τους και δυσκολεύουν την καθημερινότητα της οικογένειας. Τα προβλήματα διαφέρουν ανάλογα και με την ηλικιακή φάση που βρίσκονται τα παιδιά. Έχουν όμως έναν κοινό παρονομαστή. Με τη συμπεριφορά τους προσπαθούν να τραβήξουν την προσοχή των γονιών τους. Εκεί βασίζεται και η αρχή του Present Moment Parenting αναφορικά με τις αρνητικές συμπεριφορές. Γιατί κάθε αρνητική συμπεριφορά είναι ένα σημάδι που πρέπει ο γονιός να διαβάσει. Κανένα παιδί δεν έχει στόχο να εκνευρίζει, να ταλαιπωρεί και να στενοχωρεί τους γονείς του. Η ανάγκη κάθε παιδιού είναι να νιώθει ότι οι γονείς του το αγαπούν. Άρα, λοιπόν, μέσα από τις αρνητικές του συμπεριφορές προσπαθεί να τους κάνει να το δουν, να ακούσουν τις ανάγκες και τις επιθυμίες του.

Γιατί τόσοι πολλοί γονείς ενώ αναγνωρίζουν ότι η σχέση τους με το παιδί είναι προβληματική δεν παίρνουν την απόφαση να αναζητήσουν βοήθεια;

Πολλές φορές οι γονείς ενώ βλέπουμε ότι η επικοινωνία μας με το παιδί μας δεν λειτουργεί αποτελεσματικά, αποφεύγουμε να ζητήσουμε βοήθεια. Αυτό συμβαίνει κυρίως γιατί μεγαλώσαμε με τέτοιο τρόπο που απαιτείται από μας να είμαστε τέλειοι στο ρόλο του γονιού, πράγμα ακατόρθωτο. Αυτό που συνηθίζω να λέω στους γονείς αλλά και σε μένα την ίδια είναι ότι δεν μπορούμε να ξέρουμε αυτά τα οποία δεν είχαμε μάθει πότε.

Δεν γίναμε γονείς με το εγχειρίδιο του τέλειου γονέα! Μπορούμε όμως να μάθουμε και να γίνουμε καλύτεροι στο πιο σημαντικό ρόλο της ζωής μας. 

Γι’ αυτό, είναι κατά τη γνώμη μου, είναι σημαντικό να ζητάμε βοήθεια από τους ειδικούς όταν την χρειαζόμαστε, προκειμένου να βελτιώσουμε την επικοινωνία μας με το παιδί μας, να συνδεθούμε μαζί του, να αισθανθούμε καλά με το γονεϊκό μας ρόλο και να δείξουμε συμπόνια στον εαυτό μας, γιατί κι αυτό είναι πολύ σημαντικό. Είναι πρωταρχικής σημασίας να σταματήσουμε να κρίνουμε αυστηρά τον εαυτό μας και να ζούμε μια ζωή γεμάτη τύψεις.

Τι μακροχρόνια προβλήματα μπορεί να δημιουργήσει αυτό στη σχέση με το παιδί;

Το Parent Coaching στέκεται δίπλα στο γονιό με κατανόηση και συμπόνια, χωρίς κριτική διάθεση με μοναδικό στόχο να τον βοηθήσει να βελτιώσει τη σχέση του με το παιδί. Μέσα από μια ειλικρινή επικοινωνία, γονιός και παιδί θα καταφέρουν να αποφύγουν αλλά και να λύσουν προβλήματα που μπορεί να δημιουργήσουν οι ανεπαρκείς οικογενειακές σχέσεις και να θέσουν τα ίδια και τους άλλους σε κίνδυνο.

Γίνε ο γονιός που χρειάζεται το παιδί σου

Η σχέση μας με το παιδί μας είναι η σημαντικότερη της ζωής μας. Τα λάθη και οι αβλεψίες ανθρώπινες γιατί κανείς δεν έφυγε από το μαιευτήριο έχοντας μαζί του το εγχειρίδιο του γονιού.

Είναι μια σχέση δυναμική, μια σχέση που χρειάζεται προσπάθεια και που είναι  έγκειται στο χέρι μας να την χτίσουμε όσο το δυνατόν πιο ασφαλή, πιο τρυφερή, πιο αυθεντική και πιο ανεκτική σχέση. Μια καλή σχέση με τα παιδιά μας αναζωογονεί και εμάς τους ίδιους. Ακόμη κι όταν μεγαλώσουν και ανοίξουν τα φτερά τους για να φύγουν από τη «φωλιά», ο δεσμός που έχουμε καλλιεργήσει τόσα χρόνια μαζί τους, μόνο να ανθίσει μπορεί.

Αν λοιπόν θέλεις και εσύ να βελτιώσεις τη σχέση σου με τα παιδιά η Εύη Σταθάτου μέσω του evistathatou.com είναι εκεί για να σε ακούσει και να σε συμβουλεύσει. Οι συνεδρίες καλύπτουν όλη την γκάμα των θεμάτων που απασχολούν εξατομικευμένα τους γονείς ενώ πραγματοποιούνται είτε δια ζώσης είτε online σύμφωνα με τις επιθυμίες των ενδιαφερόμενων.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Captcha 45 − 38 =