Γιατί η ψυχραιμία είναι η νο1 δύναμη που έχει ο γονέας – H parent coach Εύη Σταθάτου απαντά

Αν ρωτήσουν έναν γονιό ποια είναι η πιο σημαντική δύναμη, το πιο σημαντικό όπλο που έχει, μάλλον θα σκεφτεί την αγάπη ή το δέσιμο που μπορεί να καλλιεργήσει με το παιδί του. Οι γονείς όμως έχουμε ένα «πρόβλημα» στην προσπάθειά μας να είμαστε καλοί γονείς: υπερπροσπαθούμε, ξεχνώντας ότι δεν χρειάζεται να είμαστε σούπερ γονείς, χρειάζεται απλώς να είμαστε ψύχραιμοι.

Και αυτό είναι τελικά το σημαντικότερο όπλο που έχει ένας γονιός στην καθημερινότητα με το παιδί του. Η αγάπη φυσικά υπάρχει σε ένα πιο ουσιαστικό επίπεδο, αλλά ο τρόπος που σχετιζόμαστε καθημερινά με το παιδί μας δεν έχει να κάνει με αυτήν. Έχει να κάνει με το πόσο μπορούμε να διατηρούμε την ψυχραιμία μας.

Το όπλο της ψυχραιμίας

Η ψυχραιμία είναι αυτή που δίνει σταθερότητα και όρια στα παιδιά. Η ψυχραιμία είναι αυτή που βοηθάει συναισθηματικά και οπλίζει ένα παιδί. Χάρη στην ψυχραιμία μας μπορούμε να δίνουμε λύσεις ή – ακόμη καλύτερα – να βοηθάμε το παιδί να τις βρει μόνο του. Όμως πόσο συχνά τη χάνουμε;

Η απάντηση είναι πολύ. Και αυτό συμβαίνει επειδή ο γονεϊκός ρόλος δεν μπορεί να είναι αποστασιοποιημένος συναισθηματικά. Πολλές φορές ταυτιζόμαστε με το παιδί, όταν είναι θυμωμένο, θέλουμε να το υπερασπιστούμε.

 

Διαβάστε τη συνέχεια στο ow.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

− 1 = 7